4 Mart 2013 Pazartesi

Siradanlasmis Vasatlik

Bu aksam Fenerbahce resmi sitesinde yayinlanan bildiriyi gorunce artik dayanamadim.

Yazmak lazim. Camiayi icine alan ve artik kaniksanan, siradanlasan bu vasatligin belki iki uc kisi daha farkina varir.

"20-25 dakika cok guzel oynadik", "takim mucadele ediyor" kandirmacalari simdi yerini hakemleri karalamaya birakmis.

Yonetim tarafini anlayabiliyorum. Maalesef 3 Temmuz surecinin icinde kendilerini sirtinda tasiyan Aykut Kocaman onlar icin artik vazgecilmez hale geldi. O'nun vasatligini ortmek kendi hayatlarini uzatabilmek icin baslica onsart oldu. Aykut orada durdukca dikkat cekmediklerini dusunuyorlar.

Ayrica Kocaman giderse Baskani yargi surecinde debelenen bir kulube hangi saygideger antrenor gelmeyi kabul eder?

Ama ya taraftarin hali ne oyle? İsyanlarin kulubu bu vasatligi vasil kabul edebiliyor? Nasil Kocaman'in elestirilmesi dahi vatan hainligi olarak nitelenilirken bu kandirmacalara goz yumulabiliyor?

Mete Kalkavan dun gayet iyi bir mac yonetti. Meireles'in elleri vucuduyla bitisik degildi. Golden once verdigi hentbol dogrudur. Benzer pozisyonda ceza alanindaki Besiktasli oyuncunun elleri ise arkasinda baglanmisti. Pozisyonun penalti ile alakasi yoktu. Webo'nun ceA alaninda faul diye kesilen pozisyonu tartismali olabilir. Ancak ben de TV basinda once faul diye gordum. 

Gelelim verilmeyen gol pozisyonuna. Bir kere gunahi yan hakemin boynuna. Orada o bayrak kalkinca Mete Kalkavan'in golu iptal etmekten baska secenegi kalmamisti. Fenerbahce zaten bes dakika icinde golu buldu. Ve sonra uc seneden beri yasadigimiz karabasan gene basladi. Geriye cekildik ve golu yedik.

Mete Kalkavan o sayilmayan golu verseydi, Sow'un golunden sonra durum 2-0 mi olacakti zannediyorsunuz? Hayir. Bir Anadolu takimi teknik direktorlugunden ileriye gitmemesi gereken Aykut Kocaman'in psikolojisi paralelinde takim bes dakika once geriye cekilecekti ve 1-1 bes dakika once gelecekti.

Mete Kalkavan'in yanlis faul kararlari oldu. Ama dun gece ne hakemin kendisi ne de yardimcisi sonuca etki etmediler.

Sonuca etki eden tek kisi Aykut Kocaman'di. Yedi sene once bir Konya-Galatasaray macinda takimina yedirttigi golun aynisini Fenerbahce'ye yedirdi. Mac berabere giderken, macin bitmesine yarim dakika kala korner kullanan takimin maci maglup bitirmesi iste yedi senede bir olur. Bunu da sadece bir kisim taraftarin uzerine toz kondurmadigi Aykut Kocaman'in takimlari basarir.

Cunku Aykut Kocaman inatcilik, firsatcilik gibi zaafiyetleri nedeniyle yedi senede kendini teknik direktorlukte bir adim ileriye tasiyamamistir. O'na kariyerinde en buyuk basarilari kazandirmis Adam'i "umurumda degil"lerle, "bes yilda bir sampiyonluk"larla, "3000. Gol oldugunu bilmiyordum"larla itibarsizlastirmaya calisacagina kendini gelistirebilseydi Fenerbahce bu vasatligi yasamiyor olacakti. Ote yandan son yillarda oynanan Besiktas maclarinin en onemli isminin ayni gun icinde Brezilya lig macinda gol atmasi sembolik bir ironi degilde nedir?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder